Tags

Related Posts

Share This

Dags att summera år 2016…

Såhär i slutet av år 2016 tänkte jag försöka göra en kort summering av det gångna året, så vi därefter kan blicka framåt mot ett nytt spännande år 2017!

 

I april fick Tone kennels första valpkull – en tik och fyra hanar – alldeles ljuvliga. Pappa till valpkullen var snyggingen Mike (Skystar´s Mike). Det var en härlig resa att följa de små här hemma och Tone var en så duktig mamma. Vi sparade en hane ur denna kull, Sweet Enough After Eight ”Gimli”. Han har växt upp till en trevlig kille och det ska bli roligt att få ta ut honom på lite utställningar nästa år.

valpkull

 

Förutom Gimli välkomnade vi lilla Bianca till vår kennel. Hon kommer från Tequilaville´s och vi är fodervärdar till henne. Hon är en riktigt go och glad tjej som ser lovande ut exteriört också, hon kommer att bli en havanais av den lite mindre modellen.

P1016791

 

Vi har varit med på några officiella utställningar i år med Peppar och Inez. Båda har fått CK och Inez fick med sig ett reserv-cert hem från vår Norgeresa. Tone har tyvärr inte kunnat visas då hon fällde ur sin päls i samband med valpkullen.

received_1297013833657580  ineznorge2

 

Peppar har hälsoundersökts under året. Han är höftledsröntgad med A-leder, ögonlyst UA och optigentestad prcd-PRA vilket dock gav besked att han är anlagsbärare.  Tone har ögonlysts igen och det var UA.

Jag har deltagit i de första stegen av SKK:s hunduppfödarutbildning vilket har varit mycket givande.

Nästa år hoppas vi att Tone ska få sin andra valpkull. Vi kommer även att vara ute på lite fler utställningar detta år. Jag vill även fortsätta att lära mig mer om avel och uppfödning genom uppfödarutbildningen men även andra utbildningar. Vi kommer inte att ta emot någon mer hund till vår kennel nästa år. Vi har flera unga hundar nu som behöver tid och träning för att verkligen kunna visa sig från sina bästa sidor <3  Jag har haft turen att ha många duktiga hundmänniskor runt omkring mig som stöttat och hjälpt mig på olika sätt med mina hundar. Jag vill särskilt tacka Monica Embretsen (Tequilaville´s kennel) och Marie Loré (kennel Evermore) för att ni finns där för mig och vovvarna.