Tags

Related Posts

Share This

Tone är parad med Falco

I måndags var Tone på dag 9 i löpet och vi åkte till veterinären och gjorde ett prog test inför parningen. Peppar var väldigt intresserad av Tone både söndag och måndag, men jag tänkte att det ändå borde vara för tidigt för att hon skulle vara riktigt i höglöp. Vid tolv ringde veterinären och meddelade att Tones prog värde låg på 40,7 (bör ligga mellan 30- 80 vid parning). Det skulle därmed enligt prog testet vara lämpligt att para henne på direkten. Jag fick väldigt bråttom att packa ihop det nödvändigaste för att börja den drygt 86 mil långa resan upp till Boden. Många tankar snurrade i huvudet. Skulle vi hinna? Borde jag fort bestämma mig för en annan hane som bodde närmare?

Men det är inte så lätt när man sedan länge fastnat för en kombination att sedan snabbt tänka om, i alla fall inte för mig. Det var ju Falco som vi varit så inställda på, så det kändes som det var honom eller ingen det fick bli denna gång.

Vi kom upp till Ylva klockan 22:30 på måndagskvällen och efter en timme blev det en lyckad parning. Vi träffades vid lunchtid nästa dag för att se om de möjligtvis var intresserade igen, men då gick det inte, så då hade nog Tone kommit ur höglöpet. Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir ett gäng fina valpar av detta ändå <3

Tack Ylva för att vi fick komma så sent på måndagen och för att vi fick låna din fina kille till Tone.