Share This

Till minne

Hundar som tassat över regnbågsbron

 

 

Majsolens Aloos  2003 – 2013

 

Ozzy var en glad och trevlig havanaiskille. Med Ozzy gjorde jag mycket roliga saker. Han var med på resor, allt från fjällvandringar till  storstadsliv. Vi gick också en hel del hundkurser tillsammans. Klickerträning tyckte Ozzy var jättekul, han var uppfinningsrik och tyckte om att få klura ut själv vad han skulle göra. Ozzy hade ett otroligt fint temperament och kom överens med alla möjliga djur och hundar. Tyvärr var Ozzy krypt så vi kunde inte ställa ut honom. Det var synd, för han var riktigt snygg exteriört också. Det var så tungt att behöva skiljas från Ozzy och han har för alltid en särskild plats i mitt hjärta.

 

ozzy

 

 

LP Joksas Brumme-Lisa   1992 – 2003

 

Brumma kom till mig när jag var 14 år och hon fick följa med när jag flyttade hemifrån. Hon var den första hunden jag tränade och tävlade med i lydnad och agility. Brumma var mycket lyhörd, samarbetsvillig och hade massor av energi. Hon hade varit en perfekt gårdshund – vakthund som hon var. Som lägenhetshund var hon aningen pratsam… Jag har lärt mig så mycket om hundar och hundträning av Brumma, man gör ju det av hundar som man får jobba lite extra med och inte alltid förstår hur man ska hantera 🙂 En speciell hund jag aldrig glömmer var Brumma <3

 

IMG_20150802_182331

 

 

Molly  1988 – 1999

 

Molly kom in i mitt liv när jag var 10 år. Hon var en Bichon Frisé. Pappa och jag gick grundkurser med henne på brukshundsklubben och därefter gick jag med i hundungdom där vi tränade vidare. Molly var en snäll och lugn hund, en väldigt lättsam ”första hund”. Hon var en trogen kompis under min uppväxt och det var alla fina minnen av Molly som gjorde att jag senare kom att köpa min första Bichon Havanais.

 

molly